Finalisten Generational Flavours bekend
Begin september ging de wedstrijd Generational Flavours van start. Op 28 november jl. Vond in Almelo de halve finale plaats. In een spannende wedstrijd waarbij 4 teams van hetzelfde niveau tegen elkaar streden werden uiteindelijk de finalisten bekend. De jury, de recent door Gault&Millau onderscheiden Young Topchef 2020: Thijs Meliefste, instagrammer en schrijver van “Lekker Fred”: Fjeze Fur en tot slot René Staartjes, kooktechnisch adviseur van RATIONAL Nederland hadden een aardige klus om de finalisten te selecteren. “Een mooi niveau met heerlijke smaken werd ons gepresenteerd, aldus René aan het einde van de dag.
De volgende scholen gaan door naar de finale op de HORECAVA: In niveau 3 (willekeurige volgorde): Friesland College uit Drachten en Da Vinci College uit Dordrecht.
In niveau 4 zijn door naar de halve finale (willekeurige volgorde): De Rooi Pannen Tilburg en Cas Spijkers Academie Twente.
Naast de kookstrijd werden alle halve finalisten getrakteerd op een interessante workshop van Nice to Meat, Yama, Bresc, Vanilla Venture, Natuurlijk Vers en Meindersma Hospitality. Partner Meiko zorgde ervoor dat alle afwas weer blinkend schoon mee naar huis kon.
De teams kunnen nu even uitrusten, dan de drukke feestmaand werken en in het nieuwe jaar zullen de finalisten gaan koken op de HORECAVA op de stand van RATIONAL. De winnaars gaan uiteindelijk met, naast natuurlijk de eer, een mooi prijzenpakket naar huis. De school die de beste ondersteuning heeft geleverd aan het team tijdens de wedstrijd mag een RATIONAL VarioCookingCenter® toevoegen aan de apparatuur in de keuken.