Chef-koks, restauranthouders en commerciële keukenmanagers hebben allemaal dezelfde vraag: hoe kunnen we de efficiëntie in de keuken verhogen en de kosten optimaliseren? Wij hebben dit onderzocht en hebben nagedacht over hoe een combi-steamer de energiekosten kan helpen verlagen en personeelsproblemen kan oplossen zonder compromissen te sluiten in kwaliteit.

Besparen in de professionele keuken

4 tips van RATIONAL

1. Bespaar op energiekosten

De grootste kostenpost in de keuken is elektriciteit: het veroorzaakt 70% van de kosten, waarvan 40% alleen voor koken. Er is consensus in de industrie dat combi-steamers enorme besparingen opleveren, zowel in elektriciteits- als gasverbruik: een lage opwarmfase, effectieve kooktemperatuur en korte bereidingstijden zijn de uitstekende eigenschappen van het apparaat. Als onderdeel van onze testen hebben we ontdekt dat u tot 70% minder energie nodig hebt met een SelfCookingCenter® in vergelijking met conventionele keukenapparatuur zonder een combi-steamer. En dankzij de driedubbele glazen deur en LED-verlichting hebben we zelfs nog eens 10% kunnen besparen in vergelijking met eerdere modellen. Dit maakt een verschil in de kassa. En met het energieverbruik van het SelfCookingCenter® kan de gebruiker het verbruik constant monitoren en dit daarom actief opnemen in zijn berekening.

2. Bespaar op ingrediënten

Na een gedetailleerde vergelijkende kooksessie begrijpen we dat precieze regulering en technische apparatuur zoals iCookingControl® gemiddeld 20% grondstoffen bespaart in vergelijking met standaard kookmethodes. Met het SelfCookingCenter® kunnen dus besparingen worden gerealiseerd op het gebied van vlees, vis en gevogelte. In een restaurant met 200 maaltijden per dag kan dit snel oplopen tot € 4.000 per jaar.

3. Bespaar op arbeidstijd

Een andere grote kostenpost is de arbeidstijd. De twee belangrijkste benaderingen: doorlopende bereidingen met iLevelControl en het elimineren van routinetaken zoals controleren en draaien. Dankzij de intelligente kookprocessen van het SelfCookingCenter® kan de werktijd tot 50% worden verminderd. Dit is waardevolle tijd die kan worden besteed aan andere belangrijke taken, maar die zelden voorkomt in winstgevendheidsanalyses.

4. Optimaliseer het schoonmaken

De vierde kostenpost waar we rekening mee hebben gehouden is schoonmaken: omdat alle RATIONAL-units werken met een nieuwe stoomgenerator, worden kosten voor dure waterfilters die nodig zijn in combi-steamers met een injectiefunctie, geëlimineerd. Aan de andere kant ontkalkt het SelfCookingCenter® zichzelf automatisch tijdens het reinigen. Dit bespaart gemakkelijk tot € 500, – per jaar. En dan rekenen we de besparing van kosten voor arbeidstijd niet mee.

Wilt u meer weten of samen met een commercieel adviseur eens doorrekenen wat een combi-steamer van RATIONAL voor uw gewenste besparing kan doen? Neem contact op voor een vrijblijvende afspraak. We werken met een vast aanspreekpunt per regio.

X