Dit was RATIONAL op Horecava 2025!

Dit was RATIONAL op Horecava 2025! Vier dagen vol inspiratie, interessante demonstraties en heerlijke proeverijen. In ons restaurant hebben wij maar liefst 2309 borrelplanken geserveerd. Wat een fantastische opkomst!

Bezoek ons op Horecava 2025!

Van 13 t/m 16 januari nodigen we je uit om de toekomst van jouw keuken te ontdekken tijdens HORECAVA. Onze kooktechnisch adviseurs staan klaar om je tijdens live demonstraties de kracht van de iCombi Pro en iVario Pro te laten zien. Laat je inspireren door de slimme oplossingen die koken efficiënter, duurzamer en eenvoudiger maken.

Vier 25 jaar VHC ActiFood samen met RATIONAL

VHC ActiFood viert in 2025 haar 25-jarig bestaan, en dat wordt groots gevierd. Wij van RATIONAL zijn erbij en nodigen u uit om samen met ons op 20 en/of 21 januari dit bijzondere jubileum te vieren. Laat u inspireren door de nieuwste horecaconcepten en ontmoet onze kooktechnisch adviseurs in het ActiFoodlab. Hier demonstreren wij de mogelijkheden van de iCombi® Pro en de iVario®.

RATIONAL Nederland wenst u een gelukkig nieuwjaar!

RATIONAL Nederland is in verband met Nieuwjaarsdag 1 januari gesloten. De storingsdienst wel bereikbaar.

RATIONAL Nederland wenst u fijne feestdagen!

🎄 De feestdagen staan voor de deur! Of u het nu gezellig thuis viert met familie en vrienden, of samen met collega’s in de keuken, maak er mooie dagen van! 

Airfrying in de gastronomie: meer dan alleen hete lucht

Perfect knapperige frietjes zonder al dat vet? Het kan écht! Frituren met hete lucht in plaats van olie is de toekomst – gezonder, efficiënter en net zo lekker. Van drukke stadions tot professionele keukens: deze techniek maakt het anders. Ontdek hoe je frituren met hete lucht kunt toepassen in jouw keuken.

Dit was de halve finale van Generational Flavours!

Woensdag 27 november vond de halve finale van Generational Flavours plaats, onze culinaire wedstrijd voor studenten van professionele koksopleidingen in Nederland.

Food Trends 2025 – Zo eten we in de toekomst

Wat kunnen de Voedseltrends 2025 doen? Hoe beïnvloeden ze elkaar? En welke kansen biedt dit voor de gastronomie en voedingsindustrie? Trendonderzoeker Hanni Rützler geeft spannende antwoorden en oplossingen voor problemen die ons allemaal bezighouden – of het nu chef-kok, hotelier, restauranteigenaar, kok of gast is.

Aftermovie INSPIRATIONAL voor Horeca

Dit was INSPIRATIONAL! Dit evenement vond 4 en 5 november plaats bij RATIONAL Nederland, samen met een aantal van onze partners.

Artificial Intelligence – Potentieel en uitdagingen in de professionele keuken

AI wint de laatste tijd veel terrein in de horeca. Aan de ene kant kunnen hoteliers en restaurateurs een verbeterde klantervaring bieden, processen gedeeltelijk automatiseren en kosten verlagen. Aan de andere kant kan het uitdagend zijn om AI-technologieën te implementeren omdat ze op zoveel verschillende manieren kunnen worden gebruikt.