Nu het eerste halfjaar achter ons ligt kunnen we de foodtrends onderscheiden die blijven. Lees hoe verscheidenheid, frisheid en gezondheid het bord overnemen.
Trend 1 – Bowl it!
Het concept is eenvoudig, het is geniaal: de klant vindt zijn ingrediënten uit een selectie in een toonbank, service stopt ze allemaal in een kom, voegt de juiste dressing of topping toe – klaar.
Niets nieuws? Klopt, want bowls zijn al een tijdje in professionele keukens aanwezig. Maar de inhoud van de kommen is nieuw, zoals Poké. Poké, een salade met rauwe vis, is afkomstig uit Hawaii en heeft via Californië wereldwijd keukens veroverd. Behalve vis zijn de gebruikte ingrediënten avocado, citrusvruchten, zeewier en noten; er zijn eindeloze combinaties mogelijk, laat je fantasie de vrije loop. Poké is daarom een trend van rauw eten, maar bij RATIONAL serveren we het gerecht graag met rauwe tonijn en licht gegrilde zalm.
Trend 2 – Boerenkool sandwich
Er zijn gerechten die gewoon nooit uit de mode raken, omdat ze zo veelzijdig zijn. Een van deze is de sandwich. Maar kaas, wit brood, salade, tomaat en mayonaise behoren tot het verleden.
Tegenwoordig zijn sandwiches een nogal rustieke-moderne aangelegenheid en hebben bijgerechten voor een heerlijke lunch, zoals salade met rode kool en knapperige gebakken boerenkool in de vorm van chips in plaats van friet. Of geroosterd roggebrood, gegrilde antipasti en avocadoroom. Kon de lunch maar nooit eindigen.
Trend 3 – Fish meets superfood!
Onze suggestie: een combinatie van heerlijke zeeduivelfilet en kurkuma en een frisse aromatische superfoodsalade.
De zeeduivel is gemarineerd met citrussap en kurkuma, ook een superfood. De salade bestaat uit augurk, peper en radijs, goji-bessen en granaatappelpitten, pompoenpitten, sesamzaad, gember en druivenpitolie. Dit gerecht zit boordevol secundaire plantstoffen, antioxidanten en polyfenolen. Klinkt een beetje vreemd, maar smaakt heerlijk!
Wat zijn superfoods?
De term superfoods bestaat al vele jaren, maar is pas recent trendy geworden. Superfoods zijn voedingsmiddelen met een hoger dan gemiddeld gehalte aan voedingsstoffen en essentiële stoffen, houden u gezond of genezen zelfs ziekten. Ze smaken niet per se goed – hier zullen we ons natuurlijk concentreren op de heerlijke voorbeelden.
Superfoods zijn nog steeds een trend die je nauwelijks kunt omzeilen. Op slimme wijze gebruikt, kunnen superfoods niet alleen veel gerechten uit de voeding verrijken, maar ze ook een extra “touch” geven met speciale aroma’s of texturen.
Meer weten? Neem eens contact op met een kooktechnisch adviseur. Hij of zij kan u adviseren hoe uw trendfood 2018 nog beter tot zijn recht komt met een VarioCookingCenter® of SelfCookingCenter®.