Een ander voordeel van een combi-oven met airfry-technologie is dat je verschillende producten tegelijk kunt bereiden zonder risico op allergenen- en smaakoverdracht. Bij traditioneel frituren moet er een aparte friteuse zijn voor elke soort voedsel: één voor frietjes, één voor zeevruchten, één voor vlees en één voor desserts. Dit is om te voorkomen dat allergenen en smaken van het ene naar het andere voedsel worden overgedragen. Daarnaast speelt de beperkte capaciteit van een conventionele professionele friteuse ook een rol. Zodra er een portie frietjes in de friteuse ligt, kun je niet zomaar een nieuwe portie toevoegen. Daarom moeten restaurants en cateraars meerdere friteuses aanschaffen, samen met extra apparatuur. Dit brengt uiteraard veel tijd en kosten met zich mee.
“Een standaard friteuse kan misschien één kilo frietjes bereiden,” legt Lilly-Marie Schmidt uit. “Zelfs ons kleinste combi-ovensysteem, de iCombi Pro XS, heeft zes rekken. Voor optimale resultaten raden we aan om vijf rekken met elk 700 gram frietjes te beladen. In totaal ongeveer drieënhalve kilo, die in niet meer dan tien minuten klaar zijn. En met elke nieuwe bestelling kan ik een extra rek toevoegen, zelfs terwijl er al frietjes in het systeem zitten. Dit betekent dat ik niet hoef te wachten tot de eerste portie klaar is, zoals bij een oliefriteuse. Dit bespaart uiteindelijk veel tijd en verhoogt de productiviteit.”
Omdat je ook pizza’s, broodjes of taarten kunt bakken, kip kunt grillen en groenten kunt stomen in de combi-steamer, heb je veel minder andere keukenapparatuur nodig. Door deze kooksystemen te gebruiken, kunnen horecabedrijven hun totale kosten dus aanzienlijk verlagen.